Milorade, nećeš od Silajdžića napraviti žrtvu kao u slučajevima Ganića i Divjaka

Odlično se zna da je Silajdžić, kao ministar vanjskih poslova, sve vrijeme rata radio veliki diplomatski posao za državu, izvan njenih granica

Informacija da je Policijska uprava Trebinje Tužilaštvu BiH podnijela prijavu za navodni ratni zločin protiv Harisa Silajdžića, najnovija je provokacija režima Milorada Dodika i još jedan pokušaj izjednačavanja žrtve i agresora.

Odlično se zna da Silajdžić, kao ministar vanjskih poslova, nije imao nikakve kompetencije nad upravljanjem Armijom RBiH ili lokalnim ratnim strukturama te da je sve vrijeme rata radio veliki diplomatski posao za državu, izvan Bosne i Hercegovine.

Politički i nacionalistički ostrašćenim pojedincima iz MUP-a RS činjenice ništa ne znače. Kao što nikada ne žele priznati da se u Srebrenici dogodio genocid, da je Sarajevo bilo pod višegodišnjom opsadom, da je ubijeno 200 hiljada Bošnjaka, sada se ne želi pogledati istini u lice i shvatiti da je Silajdžić kao ministar vanjskih poslova nova žrtva raspamećenog režima.

Neko, očigledno, Silajdžiću organizira progon, kao u slučajevima Jovana Divjaka i Ejupa Ganića, a u kojima su obojica dokazala svoju nevinost.

Milorade, vrijeme je da se urazumiš i da svoje policijske kerove vratiš u boksove.

Avaz.ba

Back to top button